hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > تهران| چالش کمبود فضای آموزشی در پایتخت

تهران| چالش کمبود فضای آموزشی در پایتخت

کمبود کلاس و فرسوده بودن مدارس ازجمله مشکلات مهم نظام آموزشی کشور است، به‌گونه‌ای که به گفته مسئولان اگر مدارس فرسوده که هرلحظه ممکن است جان بگیرند را بخواهیم استاندارد کنیم، با روند فعلی 80 سال طول می‌کشد. حالا مسئولین می‌گویند با توجه به کمبود فضای آموزشی در مدارس پایتخت امکان افزایش مدارس دو نوبته در تهران وجود دارد.

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران با بیان اینکه از یک هزار و 214 مدرسه دولت پایتخت اینک 111 مدرسه 2 نوبته هستند گفت: امکان افزایش این مدارس در سال جاری وجود دارد. نادیا دواری تصریح کرد: امکان دارد سال آینده تحصیلی، تعداد مدارس 2 نوبته ابتدایی به دلیل کمبود فضای آموزشی، تراکم دانش‌آموزان و تأمین نشدن آموزگار افزایش پیدا کند.

او با بیان اینکه شهر تهران مدارس سه شیفته ندارد گفت: مدارس 2 نوبته در مناطق چهار، پنج، هشت، 9، 10، 13، 14، 15، 17، 18 و 19 واقع هستند.

دوّاری گفت: با توجه به سیستم آموزشی 3-3-6 و شرایط سنی دانش‌آموزان، مدارس ابتدایی در قالب 2 دوره تفکیک می‌شوند به‌گونه‌ای که مقاطع اول تا سوم ابتدایی در یک مدرسه و چهارم تا ششم در مدرسه‌ای مجزا باشند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران اظهار داشت: تاکنون در تمامی مدارس منطقه 13 این تفکیک ایجادشده است و در تلاشیم که این روند در سایر مناطق هم ادامه داشته باشد.

او با اشاره به اینکه تراکم دانش‌آموزان ابتدایی در مدارس تهران متغیر است، گفت: در بعضی از مناطق بومی که دارای خانه- مدرسه هستند، مدارس ارامنه و مدارس روستایی، تراکم به 28 نفر هم می‌رسد اما به‌صورت کلی تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های مدارس ابتدایی شهر تهران 32.7 است و مناطق چهار، پنج، 15 و 17 پرتراکم‌ترین هستند.

دوّاری خاطرنشان کرد: تراکم دانش‌آموزان بیش از 32 نفر شرایط مناسبی را برای تحصیل فراهم نمی‌کند.

به گفته او، 591 هزار و 392 دانش‌آموز در هزار و 907 مدرسه دولتی و غیردولتی ابتدایی تهران تحصیل می‌کنند که از این تعداد 496 هزار و 23 دانش‌آموز در هزار و 214 مدرسه دولتی و 95 هزار و 369 دانش‌آموز در 693 مدرسه غیردولتی هستند.

کمبود آموزگار در تهران

دوّاری همچنین با اشاره به فعالیت 20 هزار و 667 آموزگار در مدارس ابتدایی شهر تهران گفت: از این تعداد 14 هزار و 862 آموزگار در مدارس دولتی و پنج هزار و 805 آموزگار در مدارس غیردولتی هستند و با به‌کارگیری نیروهایی رسمی، حق‌التدریس، تمام‌وقت و بازنشستگان در تهران کلاس‌های درس بدون آموزگار نیست.

او با بیان اینکه نیروی انسانی به‌صورت خرید خدمات در دوره ابتدایی به کار گرفته نمی‌شود، افزود: به دلیل بازنشستگی تعداد قابل‌توجهی از آموزگاران و عدم تناسب نیروهای خروجی با ورودی، وضعیت نیروی انسانی نسبت به سال گذشته مناسب نیست.

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران، استخدام نیروی جدید را از راهکارهای جبران کمبود نیروی انسانی عنوان کرد.

غیردولتی بودن مراکز پیش‌دبستانی

دوّاری با اشاره به اینکه بر اساس قانون، همه مراکز پیش‌دبستانی غیردولتی هستند، گفت: فعالیت‌های این مراکز مشمول قوانین مدارس غیردولتی می‌شود اما نظارت بر کارکرد و محتوای آموزشی آن‌ها و تعیین ضوابط و صلاحیت نیروهای مراکز پیش‌دبستانی بر عهده آموزش‌وپرورش است.

او با بیان اینکه آموزش‌وپرورش شهر تهران با توجه به کمبود فضا و نیرو نمی‌تواند مراکز پیش‌دبستانی دولتی داشته باشد، افزود: بعضی از این مراکز مستقل فعالیت می‌کنند و در بعضی دیگر، مؤسس مدارس غیردولتی در چارچوب ضوابط و قوانین، در مدارس دولتی کلاس پیش‌دبستانی دایر کرده و مستأجر محسوب می‌شوند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران درباره جذب نیروهای پیش‌دبستانی اظهار داشت: این نیروها استخدام نشدند بلکه بر اساس سابقه و قوانین امور اداری وزارت آموزش‌وپرورش به‌صورت حق‌التدریس برای جبران کمبود آموزگار در دوره ابتدایی به کار گرفته شدند.

دوّاری با تأکید بر داشتن کارت صلاحیت مربیان پیش‌دبستانی گفت: امسال تمامی مربیان پیش‌دبستانی که از طریق مؤسسان جذب شدند، در دوره ضمن خدمت شرکت و کارت صلاحیت دریافت می‌کنند و برای سال تحصیلی آینده اگر فردی در مراکز پیش‌دبستانی ورود پیدا کند و کارت صلاحیت نداشته باشد، نمی‌تواند جذب این نهاد شود.

اجرای طرح تکالیف محور در 7 منطقه تهران

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران درباره جایگزینی طرح تکالیف محور به‌جای مشق شب در مدارس اظهار داشت: این طرح در کلاس‌های درس با ظرفیت 16 تا 25 دانش‌آموز قابل‌اجراست اما متأسفانه با توجه به تراکم دانش‌آموزان در تهران امکان اجرای طرح تکالیف محور در تمامی مدارس وجود ندارد.

او گفت: این طرح به‌صورت داوطلبانه در مناطق سه، هفت، 11 و 12 توسط آموزگاران و در مناطق پنج، 13 و 16 توسط کارشناس تکنولوژی آموزشی و کارشناس مسئولان ابتدایی اجرا می‌شود.

دوّاری، هدف از این طرح را حذف تکالیف رونویسی، خسته‌کننده و بی‌تأثیر در روند آموزشی و تأکید بر تکالیف آموزش محور و مهارت محور عنوان کرد و افزود: این تکالیف می‌تواند در ارزشیابی توصیفی دانش‌آموزان هم استفاده شود.

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران با اشاره به اینکه تکالیف سنتی در یادگیری دانش‌آموزان نتیجه‌بخش نیست، اظهار داشت: در طرح تکالیف محور، آموزش مهارت‌های فردی و اجتماعی، حقوق شهروندی، مسئولیت‌پذیری، حفظ محیط‌زیست، مصرف بهینه انرژی موردتوجه قرار می‌گیرد.

او در پاسخ به انتقاد مراجع تقلید به حذف مشق شب گفت: نظر مراجع مغایر با دستورالعمل وزارت آموزش‌وپرورش نیست، این نهاد اعلام کرده مشق شب هدفمند شود و نظر مراجع نیز تأکید بر تربیت شایسته و بی‌مسئولیت پرورش پیدا نکردن دانش‌آموزان است و آموزش‌وپرورش با ارائه تکالیف هدفمند و مهارت محور به دانش‌آموزان در تلاش است که آنان مسئولیت‌پذیرتر پرورش پیدا کنند.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو